سیاره بهرام به علت سرخی سطحی اش در آسمان به رنگ نارنجی پر رنگ دیده میشود که به همین خاطر در اساطیر یونان قدیم به خدای جنگ و خونریزی (MARS) معروف بوده است . سرخی سطح آن هم به خاطر وجود اکسید آهن فراوان در خاکش است . کلاهک های قطبی مریخ قطر استوایی بهرام حدود 6794 کیلومتر است. بیابان های سرخ مریخ
از لحاظ فاصله به خورشید چهارمین سیاره بود و فاصله متوسط آن تا خورشید حدود 228 میلیون کیلومتر است .
بهرام شبیه زمین
شبانه روز آن حدود 24 ساعت و 37 دقیقه طول می کشد و تمایل محوری آن نیز 23/98 درجه است که از لحاظ این دو ویژگی بسیار به زمین شبیه بوده است و شاید بتوان برای سفر و حتی زندگی در آن تلاش کرد .
مدت چرخش آن به دور خورشید 1/88 سال یا 678 روز طول می کشد که تقریبا“ 2 برابر زمین است . حدود 23 ماه زمینی .
آیا بهرام قمر دارد؟
سیاره بهرام بر خلاف دو سیاره تیر و ناهید دو قمر به نامهای فوبوس و دیموس دارد که البته شکل کروی منظمی ندارند و به اصطلاح سیب زمینی شکل هستند و دارای قطر کمی هستند .
قطر فوبوس : 28*32*20 قطر دیموس : 16*12*10
یکی از مشکلات سیاره بهرام برای پذیرش حیات و انسان اختلاف دمایی شدید آن است به گونه ای که در گرم ترین ساعت به 26 درجه سانتیگراد و در سردترین ساعات یعنی قبل از سر زدن آفتاب تا 111 – درجه سانتیگراد می رسد که این اختلاف فاحش و زیاد برای حیات مضر است .
سرعت گریز این سیاره حدود 5 کیلومتر در ثانیه است و به همین خاطر توانسته است جوی رقیق ولی قابل توجه را داشته باشد . 95% آن را دی اکسید کربن تشکیل می دهد و نیتروژن , آرگون و اکسیژن و … دیگر اجزای تشکیل دهنده جو آن هستند .
فشار جو مریخ کمتر از یک صدم فشار جو بر روی زمین است و با این فشار کم آب موجود در سیاره به بخار تبدیل می شود مگر در مناطق سرد مثل کلاهک های قطبی و در سطوح زیرین بهرام .